Schoolkinderen de dupe van afsluiting Ziendeweg

 

 

Ingezonden bericht
Uit de resultaten van de proefafsluiting van de Ziendeweg blijkt dat schoolkinderen de dupe worden van een definitieve afsluiting. Tijdens de proefafsluiting reed het verkeer niet meer over de Ziendeweg, maar over andere wegen in de omgeving. Hierdoor werd het op die wegen drukker.

Door de gemeente Alphen aan den Rijn zijn kort geleden de definitieve resultaten gepubliceerd van de proefafsluiting. In de resultaten staat dat het gemotoriseerde verkeer op de Kortsteekterweg met 30% is toegenomen. Op de Treinweg reed, tijdens de proefafsluiting van de Ziendeweg, zelfs 56% meer verkeer. Ook op de wegen ten noorden van de Ziendeweg, zoals op de Aarlanderveenseweg en de Achttienkavels, was het veel drukker.

Precies op deze wegen fietsen veel schoolgaande kinderen. Zo rijden er op de Aarlanderveenseweg naar schatting iedere dag meer dan 400 schoolgaande kinderen. Die krijgen te maken met 42% meer gemotoriseerd verkeer. Een definitieve afsluiting van de Ziendeweg gaat daarmee direct ten koste van de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen uit de regio.

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 58
  • 2.050.179
  • 304.025