Oranje Nassau School in actie voor Jordanië en Suriname

Juf Wieke en Wim van Dijk werden donderdag 21 december uitgenodigd op basisschool Oranje Nassau in Zwammerdam. En daar wachtte hen een mooie verrassing, want aan beide mensen werd een cheque overhandigd van 300 euro.

 

 Dit geld hadden de leerlingen bij elkaar verzameld door mee te doen aan Tekenfund.nl. Ruim 110 leerlingen gingen met potlood, krijt en verf aan de slag. Dit leverde hele mooie kunstwerken op, waar vervolgens allerlei artikelen, zoals mokken, onderzetters, placemats van werden gemaakt. Deze artikelen konden in een persoonlijke webshop aan familie, vrienden en bekenden worden verkocht.

€ 300,– zal besteed worden aan de vluchtelingen in Jordanië. Juf Wieke zal van 1-10 augustus 2018 afreizen naar Jordanië, om met de plaatselijke kerk in Amman samen te werken onder de vluchtelingen. Zij zal dit op geheel vrijwillige basis doen.
De andere € 300,– zal, in samenwerking met voetbal vereniging Zwammerdam (VVZ), worden gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen voor de lagere scholen in de dorpjes Nieuw Aurora en Pikin Slee in Suriname. Wim van Dijk nam als vice-voorzitter van VVZ de cheque in ontvangst.