Alphense Maestro 2018

Alphense Maestro 2018

Op zaterdagmiddag 26 mei 2018 gaat het Fanfare Promotie Orkest (FPO) voor de inmiddels vierde editie van dit evenement op zoek naar de beste amateur dirigent die zich na afloop een jaar lang de Alphense Maestro mag noemen. Een aantal bekende Alphenaren gaan die dag op het Rijnplein aan het publiek hun directiekunsten laten zien. Onder de deelnemers bevinden zich o.m. Dorien Hazelzet (Apotheek Allart), Esther Hinderks (AVV) Pieter Kalshoven (STC De Rijnstreek), Daniël Othman (City marketeer), Ben Schuttenbeld (Little Stef), Maurice van Tol (Popschool), Evon Zevenbergen (Nieuw Elan)

 

De vakkundige jury, bestaande uit Alphenaren Joop Nijholt en Simon Stelling, zal de deelnemers van opbouwend commentaar voorzien. Samen met de orkestleden kiezen ze na de eerste ronde de 3 dirigenten uit die naar de finale gaan om daarin te strijden voor de fel begeerde titel “Alphense Maestro 2018”. Ook de winnaar wordt bepaald door jury en orkest gezamenlijk.

 

De aanstormende directie talenten gaan natuurlijk niet geheel onvoorbereid het podium op. Ze krijgen allemaal vooraf een basis les directie van Lucienne de Valk, de dirigent van het FPO, en daarnaast ook de partituren en opnames van de door hen te dirigeren composities.

 

De wedstrijd start op zaterdag 26 mei om 13:00 uur op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn, bij slecht weer wordt er uitgeweken naar Theater Castellum.

Het FPO is opgericht door de Stichting Streekfestival. Zij heeft als doelstelling het concert fanfare orkest te promoten door een groot publiek op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met fanfaremuziek.

www.fanfarepromotieorkest.nl

 

De 4e Alphense Maestro wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van:Gemeente Alphen aan den Rijn, VOC Alphen aan den Rijn, Theater Castellum en VMD Koster verzekeringsgroep

Comments are closed.