Kunst in de Dorpskerk van Zwammerdam.

Kunst in de Dorpskerk van Zwammerdam.

De Stichting Vrienden van de Zwammerdamse Dorpskerk organiseert net als voorgaande jaren weer een reeks ‘Kunst in de Kerk’ in de maand augustus.

De tweede zaterdag, 11 augustus 2018, in de Dorpskerk is dit jaar is ingeruimd voor de kunstschilders Iteke Hoogendoorn en Margot de Jong en de ‘aardewerkzussen’ Alma van der Geer en Esther Geerling.

Iteke Hoogendoorn

Met een vriendin ben ik in contact gekomen met de schildersgroep van Harmen Kooistra, dat is nu zo’n 2 jaar geleden.
Ik vond dat zo leuk dat ik mij meer ben gaan verdiepen in het schilderen met olieverf.
Daarnaast heb ik ook les genomen in tekenen en schilderen  bij Hoek 29 in Bodegraven, dat doe  ik nu nog steeds om mij verder te ontwikkelen
Mijn interesse ligt vooral in het schilderen van portretten en dieren.
Met veel plezier vul ik mijn vrije tijd hiermee.

 

Een korte impressie: Margot de Jong geboren te Waddinxveen.

Na, een druk en werkzaam leven waarbij ik in diverse plaatsen gewoond heb zoals hier in Zwammerdam in de Brugstraatnr. 7. ben ik in Drenthe gaan wonen. De rust in deze provincie alsmede de tijd die ik had omdat ik geen volledige baan meer had, bracht mij op het idee om te gaan tekenen en schilderen, welke tot dit resultaat heeft geleid. Het schilderen geeft mij veel voldoening. Heeft u interesse in een van mijn werken of een persoonlijke opdracht, dan kunt u contact opnemen met mij.

 

‘Kleien op zolder’ is de naam van het atelier van Alma van der Geer en Esther Geerling.

De kunst van Alma en Esther is er vooral op gericht een zo groot mogelijk publiek enthousiast te maken voor “het kleien”. Dit gaat via workshops, verjaardagspartijtjes en persoonlijke lessen en tentoonstellingen zoals 11 augustus a.s.
De volledige opbrengst hiervan gaat naar Mwabuka in Zambia, een stichting die gericht is op verbetering van onderwijs en bekostiging van vervolgstudie voor studenten.

Expositie is geopend op zaterdag 11 augustus van 10.00 uur- 16.00 uur

Comments are closed.