Wist je datjes

Wist je dat…….

Beste mensen van Zwammerdam,

Ik schets even de situatie van ons dorp Schoonbroek, horende bij de gemeente Retie in België. Onze gemeente Retie bestaat uit het kerndorp Retie en ons dorp Schoonbroek. Bij een grenscorrectie in de jaren zeventig heeft men ons dorp overgeheveld van de gemeente Oud-Turnhout naar de gemeente Retie. De gemeente Retie had echter geen ervaring met zo’n bijkomend dorp en heeft ons sindsdien nogal eens beschouwd als een zoveelste woonwijk van hun gemeente terwijl wij een zeer uitgebreid verenigingsleven hebben en toch wel een vorm van zelfstandigheid hebben.


Een aantal inwoners van Schoonbroek hebben een tijdje geleden een ludieke actie op touw gezet om een eigen postcode te verkrijgen. De postcode van Retie is 2470 en wij “willen” dus 2471 en wat ontdekten we onlangs via Google…… inderdaad, jullie postcode.

Er gaan intussen al geluiden op om een verzustering op poten te zetten met Zwammerdam en dit zijn zowat de eerste voorzichtige stapjes naar toenadering.
Op gemeentelijk niveau is dit natuurlijk moeilijk omdat wij beiden geen gemeente zijn, maar wie weet;

Ik ben zelf  voorzitter van de Schoonbroekse fanfare, misschien is er een gelegenheid om bij jullie eens te komen muziek maken bij één of andere festiviteit.
Oh ja, jullie hebben prachtige historische Romeinse schepen.
Wij hebben in onze parochiekerk een uitermate uniek retabel (altaarstuk) over het leven van de man Job.
Dit mailtje kan misschien het begin zijn van …..
Vriendelijke groeten
Gust Goris
Schoolstraat 52
2470 (2471) Schoonbroek Retie

Enige tijd geleden ontvingen we op de mail van de Belangenvereniging onderstaande mail! Te leuk om niet te delen, wie vindt het leuk om contact te

leggen met Gust uit Schoonbroek? Laat het ons weten; Eveline Prins belangenvereniging.zwammerdam@gmail.com

Waar ligt Schoonbroek?

De eerste bijeenkomst “praten met de BVZ” een groot succes was?
Er veel wensen en ook concrete plannen uit voortgekomen zijn?
We op burendag een begin hebben gemaakt met een natuurspeeltuin bij de Zwanenburcht?
Met mooie bijdragen van Elka, de Bruggen, die hiervoor materialen hebben geleverd.
De gemeente Alphen goed vertegenwoordigd was op burendag?
De wethouder niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken?
Gert Blom voor een heerlijke taart heeft gezorgd voor burendag?

 

Beste Dammenaren,
De BVZ dat bent U! Door uw jaarlijkse bijdrage zijn veel leuke dingen in ons dorp mogelijk. Om daar een beeld van te geven zal de BVZ vanaf nu, regelmatig, wist-je-datjes publiceren.
? Dat er weer 3 nieuwe banieren zijn bijgekomen voor de entrees van ons dorp. De onderwerpen die nu onder de aandacht komen zijn, What’s App, Watersport en Fietsen. De ontwerpen zijn ook nu weer van Luuk Boerman.
? Wilt u contact opnemen met de belangenvereniging Zwammerdam, mail dan naar Belangenverenigingzwammerdam@gmail.com.
?Als afsluiting van het uitstapje dit voorjaar door De EetClub, hebben de leden namens u genoten van een lekkere snack.
? Op donderdag 5 juli heeft er een kleine kennismaking plaatsgevonden tussen de Belangenverenigingen van Aarlanderveen en Zwammerdam en de nieuwe wethouder Gert Jan Schotanus, hij is o.a. verantwoordelijk voor de uitvoering van de portefeuille wijken en gebieden. Grappig detail was dat er 3 verschillende aanvangsdata waren, waardoor de ontmoeting extra losjes was.

 

Op 12 juli werd een mooie, beschilderde paal in de grond geheid bij de nieuwbouw op Ipse de Brugge. Als grap stond er een “tijdelijke” camping op het terrein die na veel gejoel van de bewoners weg moesten om plaats te maken voor de nieuwe studio’s. De directeur vertelde de BVZ dat hij erg blij was dat er na 18 jaar nu eindelijk met bouwen gestart werd. Verder is de BVZ nog te weten gekomen dat er voor de gerooide bomen weer beplanting terug komt en dat de nieuwbouw CO2 neutraal wordt met o.a. warmte wisselaar in de grond om de panden van energie te voorzien.

 

 

 

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 209
  • 2.290.383
  • 369.303