Drie huiskamerconcerten op een regenachtige zondagmiddag

Drie huiskamerconcerten op een regenachtige zondagmiddag

Gluren bij de Buren, ook Damme deed mee. Bij de families Samsom, Pleij en van Dop werden er maar liefst negen concerten gegeven van ieder een half uur.

Allereerst maar naar de familie Samsom ( je moet het rustig opbouwen natuurlijk) in de hal stonden Denise en Marc te wachten om de jassen in ontvangst te nemen. In de huiskamer zaten de dames van Acoustic Jams al klaar, Demi op gitaar en Marit zang . 22 gasten waren aangeschoven op deze druilerige zondag. De beide dames speelden rustige ballads.


Na afloop was het makkelijk oversteken naar het huis van de familie Pleij, bij Erik en Eugenie traden de Key Sisters op, Myrthe, Lotte  & Kelly.  Drie zangeressen die onder live pianobegeleiding oude, maar ook nieuwe muziek in een jazz-jasje verpakken.
Als laatste naar Ruud en Loes van Dop in de Dr. Schreuderstraat voor een optreden van Old Biscuit, Ruud op drums, Jeroen op gitaar en zang en basgitaar Maup. Hier was de huiskamer helemaal afgeladen vol en omdat dit het laatste concert voor hen was gingen ze wat langer door. Gluren bij de Buren is zeker voor herhaling vatbaar.

(Bron: Studio Alphen

Menig huiskamer in de gemeente Alphen aan den Rijn swingt zondag de pan uit. Tijdens de eerste Alphense editie van Gluren bij de Buren treden muzikanten, artiesten en bands op een knusse manier op.

Er stonden zo’n vijftig optredens op het programma, verspreid over meerdere dorpskernen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Huiskamers veranderden daarmee in kleine theater- of concertzalen. Wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) opende het evenement zondagmiddag in Alphen aan den Rijn. Daar trad het koor Pur Sang op in het voormalige kerkgebouw aan de Hooftstraat.

Gluren bij de Buren wordt dit jaar in 23 verschillende gemeenten georganiseerd. ‘Wellicht de geboorte van een traditie’, schrijft wethouder Schotanus in een bericht.)

 

Ingezonden foto’s

)

 

 

Comments are closed.