Bollenasiel in Alphen aan den Rijn geopend

Bollenasiel in Alphen aan den Rijn geopend

In Alphen is nu ook een bollenasiel geopend. In navolging van andere Gemiva-SVG Groep locaties heeft Boerderij Valkendam nu ook een bloembollenasiel.

De ingeleverde bollen worden verzorgd door bewoners en dagbesteders van Boerderij Valkendam, een zorgboerderij van de Gemiva-SVG Groep. Vervolgens worden ze weer uitgeplant op diverse plaatsen in Alphen en Zwammerdam. Over een paar maanden staan ze weer te bloeien, een vrolijke lentegroet van narcissen, hyacinten en blauwe druifjes, die anders de vuilnisbak in gegaan waren!

Asiel voor bloembollen
In een bollenasiel worden uitgebloeide bollenpotjes verzameld die buurtbewoners in huis gehad hebben. Deze bollen worden dan verzorgd zodat ze het volgende jaar ook weer kunnen bloeien.
Een bollenasiel heeft veel goede kanten: minder afval, meer bloemen, leuk werk en contact met buurtbewoners. Voor team Valkendam een leuke activiteit en duurzaam voor iedereen!

Bollen inleveren
De bollen kunnen op twee plaatsen worden ingeleverd: bij Boerderij Valkendam (Kortsteekterweg 32 in Alphen) en er staat een bak en bij de Meerkoet (Meerkoetstraat 3 in Alphen). Inwoners van Alphen aan de Rijn, Zwammerdam en omstreken kunnen hier hun bollen deponeren.
Alle soorten bollen zijn welkom maar belangrijk is dat u de bollen met het blad eraan inlevert. Bollen hebben deze bladeren nodig om weer energie te maken voor de bloem van volgend jaar!

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4500 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De organisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland. Bij de Gemiva-SVG Groep werken op dit moment 3000 betaalde medewerkers en 1400 vrijwilligers. We helpen kinderen en volwassenen een zo goed mogelijk bestaan te bereiken en te behouden. Meedoen in de samenleving vinden we daarbij heel belangrijk. We ondersteunen bij wonen, werken, onderwijs, dagbesteding, sociale contacten en vrijetijdsbesteding. Wij vinden dat we dat alleen goed kunnen doen als we samenwerken. Met de mensen die we ondersteunen en hun verwanten. Met mantelzorgers en vrijwilligers. Met financiers en andere samenwerkingspartners. Vandaar ons motto: samen maken we het verschil.

Comments are closed.