Kom live The Passion kijken in de Dorpskerk

Kom live The Passion kijken in de Dorpskerk

Op donderdag 18 april is het witte donderdag en wordt traditioneel The Passion uitgezonden op tv.  Dit evenement wordt door velen bekeken, zowel kerkelijke als niet kerkelijke kijkers. De uitbeelding van het paasverhaal is op de tv te volgen, maar dit jaar kun je het ook live volgen in Zwammerdam.

De belangenvereniging en de Protestantse Gemeente Zwammerdam organiseren samen een avond, waarop je in de Dorpskerk The Passion kunt volgen op diverse schermen.

Het thema van dit jaar is “Jij bent niet alleen”.  Dus bij deze de uitnodiging om met elkaar The Passion te kijken en wellicht kun je iemand meevragen, die anders wellicht niet de deur uit zou gaan, maar het wel zou waarderen om mee gevraagd te worden om samen The Passion te beleven.

In die ‘stille week’ zijn er op de avonden van ‘witte donderdag’, ‘goede vrijdag’ en ‘stille zaterdag’ korte kerkdiensten. Op donderdagavond voorafgaand aan de uitzending van The Passion begint de dienst om 19:00 uur (overige om 19:30). Hier wordt traditioneel altijd het avondmaal gevierd. Dat is ook het begin van het verhaal van de Passion op tv. U bent van harte welkom.

Het programma voor 18 maart ziet er verder als volgt uit:

19:00     start kerkdienst met viering ‘avondmaal’

20:10     Inloop met koffie, thee, limonade, koekje in en rond De Ontmoeting en kerk-open

20:25     Introductie in de Dorpskerk

20:30     Start livestream in de Dorpskerk

21:45     Einde livestream en mogelijkheid voor ontmoeting binnen en op het Kerkplein met een hapje en drankje.

Vanaf 20.30 is iedereen (jong en oud) welkom in de Dorpskerk om live The Passion te volgen. De deuren blijven open, zodat iedereen vrij in en uit kan lopen.

Wil je graag meehelpen met dit event laat het ons weten. Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten op 18 april.

Karien Ter Meer, belangenvereniging.zwammerdam@gmail.com

Anne Post, predikant@pkn-zwammerdam.nl 0624780677

 

Comments are closed.