Onderwerp: MFA Petitie aanbieden voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering op 18 april

Onderwerp: MFA Petitie aanbieden voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering op 18 april
Goedemiddag,
De BVZ wil een petitie gaan aanbieden aan de voltallige gemeenteraad op 18 april om de raad aan te moedigen om akkoord te gaan met een extra budget voor de MFA om de gestegen bouwkosten te kunnen financieren. Wij vinden dit nodig omdat er in de gemeente een heel aantal van projecten uitgevoerd moeten worden die allemaal te maken hebben met gestegen bouwkosten. Dit ter waarde van 85 miljoen € en die heeft de gemeente niet dus moeten er keuzes gemaakt worden.

De wethouder van Financiën, Kees van Velzen, is ook onze dorpswethouder en mede trekker van het MFA project en erkent ook dat het project MFA veel te lang heeft geduurd mede doordat Alphen uitgebreid werd en de oude gemeenteraad niet wilde beslissen voordat de de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd was. Maar wij hebben gemerkt dat dit geen garantie voor succes is als er politieke, lees centrum belangen gaan spelen. Wij hebben het idee dat Zwammerdam dan als minder belangrijk wordt ervaren.

Vandaar dat wij op 18 april om 19:45 uur een petitie willen gaan aanbieden die de komende dagen door inwoners getekend kan worden op verschillende plaatsen in het dorp. Nu hebben wij als verenigingen in 2017 een gezamenlijk brief gestuurd naar de raad om te pleiten voor extra budget voor duurzaamheid maatregelen en zou het mooi zijn dat op de petitieborden die wij gaan aanbieden zoveel mogelijk Dammenaren hun handtekening zetten.

Er staat een bord bij de Bakker, zaterdag bij VVZ en de rest van de week in het Gezondheidscentrum.

Tevens willen we jullie vragen om donderdagavond, 18 april, van 19:45 tot 20:00 uur de petitie kracht bij te zetten door met zoveel mogelijk aanwezig te zijn op het gemeentehuis.

Ik hoop op jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Dick Kool
Namens de BVZ

 

Comments are closed.