5e Alphense Maestro op zaterdag 18 mei 2019

5e Alphense Maestro op zaterdag 18 mei 2019

Op het Rijnplein gaat op zaterdag 18 mei om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Voor de vijfde keer nemen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2019. Vorig jaar was Evon Zevenbergen de winnaar van de trofee.

Fatima Achahboun, Eline Ossevoort, Dorien van der Klauw, Maarten Warnaar, Frangken Tuhumena, Johan Kerling, Mitschell Vreeswijk, Stefan Koren en Perry Kasbergen zijn de kandidaten die gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Ingrid Slangen en John Brouwer zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie, zal de Maestro’s introduceren.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. Air van Bach is het klassieke werk, La Cumparsita is een tango, Goldfinger uit de gelijknamige Bond film, de Can Can uit Orpheus, een popnummer over geld (Money) van Abba en Funicula een Italiaans volksliedje dat iedereen meteen herkent als men het hoort. In de finale komt 3x Big Spender op de lessenaar, de finalisten dirigeren verplicht hetzelfde werk.

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn ze op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseren ze in 2019 de 3e Bodegraafse en 5e Alphense Maestro, hebben samen met Van der Vlugt & Co een voorstelling met het thema bevrijding gegeven en gaan in 2020 op reis naar Hongarije.

Voor de Alphense Maestro 2019 ontvingen we sponsoring van Gemeente Alphen aan den Rijn, Winkeliersvereniging Rijnplein, Garage van der Hee Zwammerdam en VMD Koster verzekeringen.

Voor meer informatie over het evenement en het FPO kunt u de facebookpagina Alphense Maestro en www.fanfarepromotieorkest.nl bezoeken of een mail sturen naar streekfestival@gmail.com

Comments are closed.