Provincie sluit beide bruggen Zwammerdam af voor werkzaamheden

Provincie sluit beide bruggen Zwammerdam af voor werkzaamheden

De provincie Zuid-Holland voert in oktober groot onderhoud uit aan zowel de Ziendebrug als de Zwammerdamsebrug in Zwammerdam. In januari werd bekend dat de werkzaamheden niet voor het recreatievaartseizoen konden worden uitgevoerd.

De bruggen voldoen niet meer aan de technische eisen, laat de provincie weten.  ‘Het groot onderhoud zorgt ervoor dat beide bruggen straks weer toekomstbestendig en veilig zijn’, schrijft de provincie. Beide bruggen zijn van 1 tot en met 31 oktober buiten gebruik voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen met een pontje over de Oude Rijn en een noodbrug over de Ziende. Het overig verkeer wordt omgeleid.

Bij de Zwammerdamsebrug worden de motoren en de elektrische installatie gecontroleerd en indien nodig hersteld. Ook wordt het beton van de brug gerepareerd. Van beide bruggen wordt de brugklep op een ponton naar een binnenlocatie bij de aannemer gevaren. Daar repareert en verft de aannemer de brugkleppen.

Vanwege het uit- en inhijsen van de brugklep is de Zwammerdamsebrug in de eerste en laatste week van de werkzaamheden gestremd voor de scheepvaart. De Ziendebrug is tijdens de hele periode gestremd voor de scheepvaart.

(bron: AD)

Comments are closed.