Zaterdag tweede Kunst in de Kerk

Zaterdag tweede Kunst in de Kerk

De Stichting Vrienden van de Zwammerdamse Dorpskerk organiseert net als voorgaande jaren weer een reeks ‘Kunst in de Kerk’ in de maand augustus.

De tweede zaterdag van deze reeks, 10 augustus 2019  is ingeruimd voor drie kunstenaars.

Anneke van de Sar, quilten

Janneke Schrijvershof, schilderijen

Fake Boer, beeldhouwen

 

Mag ik mij voorstellen? Ik ben Anneke van der Sar, 57 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 kinderen en 2 schoonkinderen. Samen met mijn man Dick woon ik in Waddinxveen. Handwerken doe ik vanaf 7 /8 jarige leeftijd, breien bij oma, borduren, haken en naaien aan de hand van mijn moeder.

In augustus 2019 is het 12,5 jaar geleden dat ik begonnen ben met quilten. In het quilten kan ik mijn creativiteit kwijt. Wat ik een bijzondere manier van mijn geloof belijden vind is het ontwerpen en maken van een quilt aan de hand van een Bijbeltekst of lied. Ik zal nooit een patroon exact namaken, maar er altijd mijn eigen draai aangeven en bij voorkeur in de echt Anneke-kleuren. Lekker fel dus.

Een quilt is een doorgestikte deken. Hij wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid worden door middel van quilten. Oorspronkelijk was de quilt bedoeld als deken, om zich te beschermen tegen koude weersinvloeden. De motieven waren eenvoudig.

Voor de expositie op 10 augustus 2019 in de Dorpskerk stel ik me graag voor: Janneke Schrijvershof,schilderen is mijn passie en uitlaatklep naast mijn werk. Afgelopen jaar ben ik van de vogels op houten panelen, overgestapt naar het maken van portretten. Ik heb les gehad van Ton Hendriks (schilderen), Els van Foeken (beeldhouwen) en nu van Sylvia van Opstall (portretschilderen). Tijdens de expositie zal zowel oud als nieuw werk te zien zijn.

 

Exposeren in de prachtige dorpskerk in Zwammerdam, op zaterdag 10 augustus 2019, krijg ik de gelegenheid mijn beelden aan u te laten zien. Ik ben Fake Boer, opgegroeid in Zwammerdam en ben altijd met gereedschap in de weer geweest. Voor mijn werk maar ook voor mijn hobby. Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met beeldhouwen. Samen met mijn partner verbleven wij 1 keer per jaar, een week lang op een prachtige locatie in Frankrijk, waar we beeldhouw les kregen van Els van Foeken uit Nieuwkoop. Els leerde me omgaan met steen en stond vaak versteld van mijn innovatieve toepassingen en gebruik van machines. De beelden die tijdens de expositie te zien zijn, zijn tijdens die inspirerende weken ontstaan. Een bronzen beeld van mijn oudste kleindochter, is in het atelier van Els in Nieuwkoop tot stand gekomen.

U bent van harte welkom a.s  zaterdag 10 augustus 2019 in de Dorpskerk van Zwammerdam .

De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Comments are closed.