Hoe veilig is uw gemeente?

Hoe veilig is uw gemeente?

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie?

Dit zijn enkele van de vragen die de Veiligheidsmonitor stelt aan ruim 4.600 willekeurige inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn. De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Deelnemers aan het onderzoek krijgen rond 23 augustus per post een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk.

Vul uw vragenlijst in

Gemeente Alphen aan den Rijn gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het is belangrijk dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente/regio vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op uw wensen en ervaringen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk van de bewoners die benaderd worden meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente. De resultaten worden in maart 2020 verwacht.

In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert samen met I&O Research de landelijke/regionale meting uit. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research.

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn

Comments are closed.