Denk mee over de gewenste woningbouw in Zwammerdam

Denk mee over de gewenste woningbouw in Zwammerdam

De gemeente wil dat er in Zwammerdam betaalbare koop-en huurwoningen worden gebouwd op het terrein aan de Spoorlaan, dat nu nog van Ipse de Bruggen is, en aan de Buitendorpstraat, dat gemeentelijk eigendom is. Daarmee is een unieke kans ontstaan dat er weer woningen in behoorlijke aantallen bij komen in Zwammerdam, iets wat 30 jaar niet is gebeurd. De wooncommissie wil dat er uiteindelijk 150 woningen worden gebouwd op deze en andere locaties. Bij de herontwikkeling van de Spoorlaanzone en de Buitendorpstraat wordt meegenomen eenreconstructie van de Spoorlaan, mogelijk ook de Steekterweg en de rotonde, om een goede stedenbouwkundige verbinding tussen de dorspsdelen  boven en onder de Steekterweg tot stand te brengen.

De bijeenkomst van Damse Zaken op 13 november om 20.00 uur in de Zwanenburcht is het eerste moment in een proces van inspraak om uw gedachten naar voren te brengen. De wooncommissie zal ook de eerste tipjes van de sluier laten zien over de plannen voor alvast circa 50 woningen voor starters en senioren, als start voor een gefaseerd programma.

NIEUWSGIERIG; ben jij erbij woensdagavond?

Eveline Prins

Voorzitter

BelangenVereniging Zwammerdam

  1. belangenvereniging.zwammerdam@gmail.com
  2. 06 – 47 016 374

Comments are closed.