Impressie ‘Is goed’ van ZAT

Impressie ‘Is goed’ van ZAT

Het is de cast van ZAT weer gelukt om, onder regie van Bart van Riessen, een geweldig stuk neer te zetten met veel hilarische momenten.

Gisteravond speelden zij weer voor een uitverkochte zaal het stuk ‘Is goed’, geschreven door Ton Davids, in het Nutsgebouw.

De ouders van Noortje wonen in een mooi en groot huis, maar ze zijn platzak. De zaak van Noortje’s vader (Winand van Baarle) is failliet, waardoor Winand zijn geluk zoekt in de fles. Haar moeder (Puk) zoekt een meer structurele oplossing en zij lijkt deze gevonden te hebben in het huwelijk van haar dochter met Jan-Willem. De ouders van deze Jan-Willem zijn al 1,5 jaar op een wereldreis op hun eigen zeiljacht. Die moeten dus wel veel geld hebben. Het huwelijk tussen Noortje en Jan-Willem moet dus een succes worden!

Erkan Örücü – de Turkse klusjesman – is ingehuurd om de balzaal op te knappen. Erkan gaat ook trouwen. Van zijn bruid (Acelya) heeft hij slechts op een onduidelijke foto gezien; ook dit huwelijk is een idee van de familie, en niet van de betrokkenen zelf. Maar binnenkort staat ze voor de deur. Loet van der Swan – de “Weddingplanner” – is ook ingehuurd om van het huwelijk een succes te maken en Margje – de vriendin en getuige van Noortje – logeert voor het gemak tijdelijk bij de “van Baarletjes”.

De ouders van Jan-Willem (Hanneke en Gijs Gagel) komen met iedereen kennismaken en hierbij is het belangrijk dat Winand een goede indruk maakt. Maar helaas… op het moment suprème is hij straal bezopen. De oplossing lijkt eenvoudig; Erkan neemt de plaats in van Winand (en vice versa). De gevolgen van deze “oplossing” zijn minder eenvoudig, zo blijkt al snel.

Acelya komt aan en verwacht dat Winand (hij speelt immers Erkan) de vader van haar kinderen wordt. De vader van Jan-Willem is van boord gekomen met enkele bijzondere opvattingen en attributen aangaande ‘de liefde’. Iedereen twijfelt aan het nut en de wenselijkheid van het aanstaande huwelijk en tot overmaat van ramp twijfelt Jan-Willem aan zijn ‘natuur’.

Comments are closed.