Derde voorronde biljartkampioenschappen Zwammerdam 2019-2020, 28 december 2019

Deelnemers van vandaag:

Anneke Oosterbeek 26
Piet v.d. Wolf 40
John van Zwieten 29
Piet Swart 44

Sponsor van de dag: John van Zwieten

Aad v.d. Laar heette een ieder welkom en vroeg allereerst of de spelers wilden gaan zitten als ze niet aan de beurt waren. Nu gold dit laatste niet voor Anneke: zij was net vanmorgen door haar rug gegaan en mocht dus blijven staan. Zou dit komen omdat zij haar oude vriendin Klazien voor dit weekend uitgenodigd had?

1e partij:  Anneke Oosterbeek (26) tegen Piet v.d. Wolf (40), scheidsrechter Arie Ruitenburg

Anneke had zich helemaal voor het biljart aangekleed zwart-wit met zwarte handschoen. Ze had zich al weken op deze partij verheugd. Helaas lopen zaken niet altijd zoals je wilt.
Piet mocht beginnen. De partij ging traag van start. Na 10 beurten had Piet er 10 en Anneke 6. Piet heeft vaak last van ketsen, volgens Arie komt dit doordat hij teveel en te vaak krijt (en misschien omdat hij soms ook krijtjes jat?). Als een bal bij Piet niet lukte, maakte hij heel bijzondere gebaren. Niet uit te leggen. Je moet dit gezien hebben. Na 20 beurten was de stand 16 om 12. Daarna kwam Piet op stoom: beurten van 7 en 8 caramboles en in de 26e beurt had Piet zijn benodigde 40 punten. Anneke bleef steken op 16 punten. 3 punten dus voor Piet.

2e partij: John van Zwieten (29) teen Piet Swart (4), scheidsrechter Jan Niesing

Voordat er begonnen kon worden, moest Piet eerst zijn keu nog uit de auto pakken. Piet mocht beginnen. Al snel maakte John een serie van 4 en Piet een van 8. Na 10 beurten had Piet er 16 en John 13. In de 14e beurt hoort John ‘en nog vijf’, hier schrok hij erg van. Piet liep nog aardig in: na 20 beurten had hij er 26 en John 25. In de 24e beurt haalt John zijn benodigde 29 punten. 3 punten dus voor John.

3e partij: Piet van de Wolf (40) tegen Piet Swart (44), scheidsrechter Hans Markus

Scheidsrechter Hans meldde direct bij Marrie dat hij de achternamen zou noemen bij deze gelijkluidende voornamen. Poedel voor Wolf klonk toch wel vreemd en poedel voor Swart ook, aldus het publiek.
Van de Wolf mocht starten, en maakte direct 4 caramboles. Swart maakte de ene na de andere ‘achterombal’. Deze hele middag trouwens. Na 10 beurten hadden beide heren 11 caramboles gemaakt. Bij 20 beurten had Van de Wolf er 20 en Swart 23. Swart begon wat onnette taal uit te slaan, waarop zus Wil hem toebeet dat je geld in de vloekenpot moest stoppen als je vloekt. Reactie uit het publiek: Wil, je mag je broer ook sponsoren, hoor.
In de 30e beurt haalde Van de Wolf zijn 40 punten, halve partij dus, Swart bleef steken op 30 punten. 2 punten voor Van de Wolf.

4e partij: Anneke Oosterbeek (26) teen John van Zwieten (29), scheidsrechter Lous  Stoter

Anneke mocht beginnen, nu zonder handschoen. Na 10 beurten stond het 7 om 12. Doordat Anneke echt niet kon bukken, lukte haar spel van geen kanten. Na 20 beurten had Anneke er toch nog 13 en John 19. In de 24e beurt kreeg John te horen dat hij er nog maar 5 hoefde te maken. Weer schrok John hiervan en pas in de 29e beurt behaalde hij nummer 29 en dus weer 3 punten.
Overigens mag hierbij opgemerkt worden dat John de hele middag uitstekend gecoacht werd door coach Gerrit.

5e partij: Anneke Oosterbeek (26) tegen Piet Swart (44), scheidsrechter Arie Ruitenburg

Anneke mocht beginnen, met een poedel. Piet kreeg haast: na 10 beurten was de stand 5 om 24 en na 20 beurten 9 om 37. In beurt 21 hoefde Piet er nog maar 5. Hij maakte deze partij uit in de 23e beurt. 3 punten dus voor Piet Swart.

 6e partij: John van Zwieten (29) tegen Piet v.d. Wolf (40), scheidsrechter Jan Niesing

In deze partij ging het erom: John had 6 punten en Piet 5. Beide heren zouden 1e kunnen worden, want verder had alleen Piet Swart 3 punten.
Piet mocht beginnen en maakte direct 4 caramboles, gevolgd door John met 3. Na 10 beurten stond het 12 om 18. Piet had weer eens een kletser en pakte er een tweede keu bij, niet dat dit hielp.
John was niet te stuiten, zijn eerste poedel kreeg hij pas in de 14e beurt. In beurt 13 hoort John ‘en nog 5’, Piet had er toen pas 12. In beurt 17 maakte Piet een touché na een serie van 7 en John haalde zijn 29 punten. Drie punten dus voor John, maar ook Piet krijgt 1 punt omdat hij in 17 beurten boven zijn gemiddelde al op 25 punten stond.

Eindstand:

John 1                                  9 punten
Piet W. 2                             6 punten
Piet S. 3                               3 punten
Anneke 4                            0 punten

Tineke Goethals