Parkinson Café op 22 januari

Het volgende Parkinson Café vindt plaats op:
Woensdag 22 januari 2020 aanvang: 13.30 uur
In wijkcentrum Kerk en Zanen DE OUDE WERELD 51 – 59
2408 NV Alphen aan den Rijn om 14:00 uur
Obstipatie en Voeding
door Diëtiste Marjolein Ghijsen

Het is algemeen bekend dat obstipatie een veel voorkomend niet-motorisch symptoom is bij patiënten met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme. In een wetenschappelijke studie is onderzocht in welke mate obstipatie voorkomt bij patiënten met de zvP en parkinsonisme en welke factoren de ontwikkeling van ernstige obstipatie beïnvloeden.

Uiteindelijk gaat het in de les ook om veel plezier maken, lachen met elkaar, vergeten dat bewegen moeilijker gaat.

 

TOEGANG GRATIS en IEDEREEN is WELKOM.

Het Parkinson Café wordt in samenwerking met de Parkinson vereniging georganiseerd.

Iedere 4e woensdag van de maand en is er een informele bijeenkomst waar mensen met Parkinson, partners, mantelzorgers en andere betrokkenen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien staan er regelmatig informatieve presentaties op het programma.

Je merkt op de bijeenkomsten hoe divers de Ziekte van Parkinson kan verlopen. Ieder heeft op zijn eigen manier Parkinson. Iedereen van beginnend tot gevorderd is welkom in het café. Het is dan ook opvallend dat iedereen mee doet als er activiteiten zijn. Dat geeft wel aan dat iedereen zich thuis kan voelen.

Comments are closed.