Onderzoek onder inwoners naar mening over afvalscheiding

Onderzoek onder inwoners naar mening over afvalscheiding

Gemeente Alphen aan den Rijn doet aan afvalscheiding vooraf. Dit betekent dat inwoners herbruikbare producten gescheiden aanleveren en dat enkel restafval in de ondergrondse vuilcontainers verdwijnt. De gemeente wil nu weten hoe de inwoners hierover denken.

“Om erachter te komen waar inwoners behoefte aan hebben bij afval scheiden, waar voorzieningen beter kunnen en wat hun mening over afvalscheiding is, voeren wij in de maand februari een inwonersonderzoek”, meldt wethouder Leo Maat. “Het gaat er vooral om hoe inwoners het bestaande systeem ervaren.” Een soortgelijk onderzoek is in 2017 ook gedaan.

Het onderzoek loopt over twee sporen.
Enerzijds is een willekeurig adressenbestand gemaakt, dat door enquêteurs wordt gebruikt om langs te gaan. De enquêteur van onderzoeksbureau Marintel belt aan en geeft een vragenlijst als de bewoner aan de enquête mee wil werken. Deze wordt later weer opgehaald.
Anderzijds mag iedere inwoner een online enquête invullen. Daarvoor kan de online vragenlijst worden ingevuld via https://marintel.nl/alphen-aan-den-rijn/.

(bro: Alles in Alphen)

Comments are closed.