Burgemeester: ‘Sluiting zwembad De Kuil niet alleen door incidenten’

Burgemeester: ‘Sluiting zwembad De Kuil niet alleen door incidenten’

Bij incidenten in het Bodegraafse zwembad De Kuil is één keer de politie aanwezig geweest. Dat zei burgemeester Christiaan van der Kamp vanavond tegen de raadscommissie na vragen naar aanleiding van een artikel in deze krant. Eerder lieten exploitant SenW en de gemeente weten dat groepjes jongeren zich

Eerder lieten exploitant SenW en de gemeente weten dat groepjes jongeren zich meerdere keren hebben misdragen in De Kuil. Ook zouden toezichthouders zijn geïntimideerd en bedreigd.

De burgemeester weet pas sinds december dat er incidenten zijn geweest bij het zwembad. Volgens hem is het veel te kort door de bocht om het niet openstellen van het buitenbad volledig toe te schrijven aan paar incidenten en spelen er meerdere organisatorische problemen, zoals veilige looproutes, voldoende kleedruimtes en nooduitgangen. Die worden veroorzaakt door de bouwactiviteiten voor het nieuwe zwembad.

Het college neemt dinsdag een besluit over het wel of niet openstellen van het buitenbad. Van der Kamp overweegt om deze zomer – in 2021 is het volledige nieuwe zwembadcomplex klaar – het binnenbad in plaats van het buitenbad open te stellen voor badgasten.

(Bron: AD, foto: Pim Mul)

Comments are closed.