Op berenjacht in Zwammerdam

Op berenjacht in Zwammerdam

Een internationaal initiatief: een beer voor het raam zetten, zodat kinderen deze kunnen tellen wanneer zij buitenspelen of wandelen. Zo kunnen zij een heuse berenjacht uitvoeren in hun eigen wijk.

Het idee stamt uit Australië. Het idee is om kinderen te prikkelen naar buiten te gaan en zo gezond te blijven. Leuk voor een wandelingetje met je eigen gezin en wel rekening houdend met 1,5 meter afstand tot anderen uiteraard.

HOE WERKT HET?
Dammenaren doen een oproep om mee te doen aan deze kindvriendelijke actie. Je kunt een beer plaatsen in je raamkozijn, op een manier dat deze zichtbaar is voor voorbijgangers. Als kinderen buiten zijn kunnen zij zo een tocht maken langs verschillende huizen en de beren tellen.

Heb jij al een beer staan?

Comments are closed.