Expositie in De BeeldenTuin vanaf 5 juli: ‘3 Ruwe Bolsters’

Expositie in De BeeldenTuin vanaf 5 juli: ‘3 Ruwe Bolsters’

De BeeldenTuin verheugt zich op de komst van de werken van Bart Ensing, Ad Reijntjes en Gerard Bes. Deze kunstenaars brengen een prachtige en gevarieerde collectie van kunst naar Zwammerdam. Hoewel de werken qua verschijning geen overeenkomsten hebben, hebben de ‘3 Ruwe Bolsters’

gemeenschappelijk dat ze werken geïnspireerd door ruwe natuurlijke ‘elementen’ en materialen. Ook delen ze in hun werkwijze dat ze zich al makende laten leiden door hun creatieve geest en de mogelijkheden die het materiaal hen biedt.

 

Bart Ensing komt met een prachtige buitencollectie van natuurlijke materialen. In zijn (veelal grote) sculpturen van hout en steen zoekt hij bewust het spanningsveld tussen robuust en luchtig/open. In zijn kunst probeert hij de verbinding te maken tussen mens en natuur.

Ad Reijntjes (zwager van Gerard Bes) brengt een indrukwekkende collectie van schilderijen naar de binnengalerie van De BeeldenTuin. Het schilderwerk van deze kunstenaar is altijd verfijnd, maar Reijntjes is bont in kleurgebruik en ruw in stijl en eigenheid. De doeken van Reijntjes kenmerken zich niet door een gemeenschappelijke stijl (hij noemt zijn werk zelf ‘stijlloos’).

Gerard Bes werkt met de meest harde en weerbarstige van de ‘elementen’:

steen. Zijn voorkeur gaat daarbij ook nog uit naar de hardere steensoorten zoals arduin, marmer, diabaas en springstone. Deze beeldhouwkunstenaar komt met een verfijnde (binnen)verzameling van zijn sculpturen. Zijn werkt ontstaat uit een bijzonder samenspel van steen en beitel, waarbij de kunstenaar zelf ‘slechts uitvoerend’ is, aldus Bes.

Verwonder je erover waar deze 3 mannen toe in staat zijn met beeld, verbeelding en materialen. Deze tentoonstelling is te zien vanaf 5 juli in De BeeldenTuin in Zwammerdam. De BeeldenTuin is open op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur of na tel. afspraak: 06 11437988

 

Medewerkers van De BeeldenTuin, Lindenhovestraat 2, 2471XK Zwammerdam.

www.debeeldentuin.com

Comments are closed.