Zomer doet een stapje terug, het is weer tijd voor de paraplu

Zomer doet een stapje terug, het is weer tijd voor de paraplu

De zomer staat voorlopig op een laag pitje. De komende dagen is het regionaal zeer nat en blijft de temperatuur aan de lage kant. Het is voorlopig regen, regen en nog eens regen wat de klok slaat. Dat stellen de weerdeskundigen van Weerplaza.
Het belooft de komende tijd een natte boel te worden. Morgenochtend is het met name in het zuiden nog lange tijd nat, maar ook elders kan er een spat regen vallen. Morgenmiddag zal het rond een graad of 20 worden. In de middag wordt het van het westen uit vaker droog en zijn er enkele opklaringen. In het zuidoosten kan dan nog wel een stevige bui vallen.

De rest van de week ziet er ook tamelijk nat uit. Vooral ten noorden van de grote rivieren trekken met enige regelmatig buien voorbij. In het zuiden is de kans op buien kleiner. Vrijdag begint nog wel prima met wat zon en weinig wind, maar ook dan kan regen roet in het zomerse eten gooien.

Weekend
Het weekend laat nu en dan regen zien op zaterdag, de zondag ziet er nog wel aardig uit. Ook dan komen er buien voor, maar in de loop van de dag blijft het vrijwel droog.

Bron: AD

Comments are closed.