De gezelligheid van de kermis

De gezelligheid van de kermis

Nu de Alphense jaarmarkt is afgelast, is het een grote troost dat de kermis wél kan doorgaan van 11 tot en met 16 september. Exploitanten hebben nauw samengewerkt met de gemeente om een veilige vorm te vinden, en dat is gelukt. Bezoekersstromen worden goed in de gaten gehouden, zodat het voor iedereen overzichtelijk, veilig én gezellig blijft.

Tommy Boesveld is kermisexploitant en organisator van de Alphense kermis: “Als branche zijn we ervan overtuigd dat het mogelijk is om de draad weer op te pakken. De kermis vindt natuurlijk in de buitenlucht plaats en onze grootse doelgroep zijn jongeren en gezinnen, die volgens de regels geen afstand van elkaar hoeven te houden. Bij de ingang aan de Thorbeckestraat komt een telsysteem met een stoplicht, zodat we het aantal bezoekers kunnen monitoren. Staat het stoplicht op groen, kom dan gezellig het terrein op. Bij rood kun je beter even wachten of eerst een boodschap doen. Zo hopen we op een gezellige drukte, zonder lange wachtrijen of onveilige toestanden.

We staan op een vertrouwde plek: op het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat en op het aangrenzende parkeerterrein Aarkade. De gemeente heeft de stoepen verbreed en ook de doorgang tussen de twee terreinen is vergemakkelijkt. Die inzet voelen we echt als een steun aan onze branche. We rekenen erop dat de bezoekers ook het volwassen gedrag laten zien waarvan we nu weten dat het nodig is. Bij twijfel of iemand 18 jaar is of ouder, delen we een polsbandje uit, en die bezoeker moet voor de zekerheid alleen in een karretje en afstand houden. Dat geldt ook voor volwassenen uit verschillende huishoudens. Met een beetje oplettendheid van iedereen kunnen we dat kleine beetje vertier bieden dat veel mensen zó hebben gemist. Het zijn beroerde maanden geweest, maar wij zijn er weer klaar voor!”

Comments are closed.