Doe mee met de World Clean up Day Opschoonweek

Doe mee met de World Clean up Day Opschoonweek

Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Het doel van de World Cleanup Day is zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen en zorgen voor een schone buurt. In Alphen aan den Rijn doen we alleen net even méér!

Van zaterdag 19 september t/m 26 september 2020 maken wij er een hele opschoonweek van. Wij willen alle inwoners, scholen, bedrijven en sportverenigingen vragen om tijdens deze week naar buiten te gaan en te helpen met het opruimen van zwerfafval want Alphen aan den Rijn. Schoonhouden doen we samen!

Uw gezondheid staat natuurlijk voorop, daarom moeten we nog steeds voorzichtig zijn. We vragen iedereen tijdens de opruimactie zich te houden aan de maatregelen:

  1. Doet u mee met mensen buiten uw huishouden? Houd dan 1,5 meter afstand van elkaar. In uw eentje of in klein gezelschap opruimen blijft het veiligst.
  2. Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.
  3. Blijf zoveel mogelijk in uw eigen buurt wanneer u zwerfafval opraapt, om drukte te voorkomen.
  4. Doe altijd rubber of latex handschoenen aan als u zwerfafval gaat rapen en/of gebruik een grijper. Gooi handschoenen na gebruik in de afvalbak. Belangrijk: gooi wegwerphandschoenen niet bij het plastic afval, maar bij het restafval.
  5. Vind u zwerfafval dat u niet vertrouwt? Laat het liggen.
  6. Gooi zwerfafval direct weg in een afvalbak.
  7. Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.

Wilt u van 19 t/m 26 september een opschoonactie organiseren? De Schone Buurt Coaches kunnen u daarbij helpen! Neem contact op met ons via: Schonebuurtcoaches@alphenaandenrijn.nl.

 

Bron: gemeente Alphen

Comments are closed.