Ook dit weekend welkom in De BeeldenTuin

Ook dit weekend welkom in De BeeldenTuin

Expositie in De BeeldenTuin vanaf 4 oktober t/m 1 november

Han Brinkman en Wil Kooper-Stoel

Van 4 oktober t/m 1 november stelt Han Brinkman (1938) zijn foto’s ten toon rond het thema “Tijdelijk”. “Ik fotografeer dingen die mij raken. Soms doemt er een thema op, waar de foto’s zich omheen groeperen. Dit keer is dat Tijdelijk. Tijd, een kostbaar goed voor een ouder wordend mens”. Het gaat niet om de woorden, de foto’s spreken voor zich.

Wil Kooper-Stoel (1943) heeft een veelzijdige achtergrond en is op latere leeftijd nog naar de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht gegaan. Daar is ze in 2002 afgestudeerd met als hoofdvak Schilderen. Na een tiental jaren actief bezig te zijn geweest op dit gebied is ze een nieuwe richting ingeslagen en is ze begonnen met het volgen van cursussen zilversmeden. Geleidelijk aan heeft ze een eigen stijl ontwikkeld, zowel qua vorm als qua materialen. De basis voor haar sieraden is zilver, maar het eindresultaat ontstaat hoofdzakelijk door ‘verrassende’ objecten die ze tegenkomt, zoals insecten, stenen en andere materialen, die ze er in verwerkt. Mede door deze ‘toevalsfactor’ zijn al haar sieraden unica, en dus meestal niet reproduceerbaar

.

Enkele impressies van werken van deze kunstenaars zijn te zien op debeeldentuin.com Al dit fraais naast de beelden van de Leidse kunstenaarsgroep Haagweg 4 (van wrattenzwijn tot lijnenspel), de sculpturen uit Zimbabwe en de werken van Gerard Bes. De BeeldenTuin is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 t/m 17.00 uur of na tel. afspraak 06 11437988

Medewerkers van De BeeldenTuin, Lindenhovestraat 2, 2471XK Zwammerdam.

www.debeeldentuin.com

Comments are closed.