Alphen: Misschien beter om Ziendeweg dicht te gooien voor scheurend doorgaand verkeer

De Ziendeweg tussen Zwammerdam en Nieuwkoop gaat misschien dicht voor doorgaand autoverkeer.

Dat is veiliger voor fietsers, en het scheelt flink in de kosten. Maar omdat er ook veel lokaal verkeer rijdt uit Zwammerdam, Aarlanderveen en Nieuwkoop, hakken burgemeester en wethouders van Alphen nog niet de knoop door.

De Ziendeweg staat bij fietsers en wandelaars bekend als een racebaan. Ook de gemeente constateert dat en meldt dat er meerdere ongelukken zijn gebeurd in de afgelopen jaren. Om daar wat aan te doen zijn verschillende ingrepen bekeken.

Duurste
Meest vergaand maar ook het duurste (3 miljoen euro) is een vrijliggend fietspad aanleggen aan de polderkant van de weg. Alternatief is de Ziendeweg tot verboden gebied te verklaren voor doorgaand verkeer. Auto’s zouden via hoofdwegen als de provinciale weg N231 moeten rijden.

Alleen worden dan wel de aanwonenden opgezadeld met omrijden met langere reistijd. Landbouwverkeer blijft er wel rijden. Deze optie kost een paar ton.

Om voors en tegens goed in beeld te krijgen, doet het gemeentebestuur daar een studie naar. De wijde omgeving wordt daarbij in ogenschouw genomen. Pas als dit onderzoek op tafel ligt, volgt een besluit.

Bron: AD, foto: Josh Walet

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 213
  • 2.290.387
  • 369.304