Geen speciale dag voor inzameling oude kerstbomen

Na het opruimen van de kerstversiering thuis blijven er in de gemeente Alphen aan den Rijn ongeveer 10.000 kerstbomen over.

Oude kerstboom slepenIn andere jaren haalde de gemeente op de eerste woensdag na Drie Koningen (begin januari) de kerstbomen in de wijken en dorpen op. Vanwege de coronamaatregelen en de drukte die op deze locaties dan te verwachten zou zijn, is ervoor gekozen om het dit jaar anders aan te pakken.

Bij de reguliere inzamelpunten
U kunt na de feestdagen uw kerstboom zonder versieringen aanbieden bij de reguliere inzamelpunten voor afval (bij ondergrondse containers of waar u normaal uw minicontainer aanbiedt). Zorg er alstublieft voor dat uw oude kerstboom de inzameling van het ander afval niet in de weg staat. De gemeente haalt de kerstbomen op van 28 december tot en met 8 januari en zorgt ervoor dat ze gecomposteerd worden.

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 245
  • 2.290.419
  • 369.314