Wat kan je deze voorjaarsvakantie nog wél met je kinderen doen?

Wat kan je deze voorjaarsvakantie nog wél met je kinderen doen?

De voorjaarsvakantie breekt bijna aan, door corona gaan veel activiteiten niet door. Maar wie denkt dat het een saaie vakantie moet worden heeft het mis: er is nog genoeg te doen.

Prik een plek op de kaart van Nederland en ga er heen.” Zomaar een tip van de Bodegraafse Renee van den Berg. Ze heeft drie kinderen én blogt voor Go-Kids: ,,We verzamelen alle kindvriendelijke plekjes waar je over zou willen weten als ouder. Het is een landelijk platform, ik beheer het gebied Leiden en Groene Hart.”

Ze heeft veel ideeën, die je met of zonder corona gewoon uit kan voeren met je kinderen. ,,Pak bijvoorbeeld allemaal een keukeninstrument, zoals een spatel, en maak samen muziek.” Op de website van Go-Kids staan ook nog dingen die je zou kunnen doen. Zo kan je bijvoorbeeld een gratis natuurbingo downloaden. ,,Dan zoek je naar een vogeltje, kastanjes, een paddenstoel, dat soort dingen.”

Je kan ook alvast een vakantie gaan plannen, bijvoorbeeld voor de mei- of zomervakantie. ,,Wat vinden de kinderen zelf eigenlijk belangrijk?”

Speeltuin

Jeannette Kompier van het Woerdense Colours 4 kids vindt het heel moeilijk om leuke dingen in te plannen in coronatijd, maar er zijn nog altijd dingen te doen. ,,Je kan naar buiten, het wordt mooi weer: naar de speeltuin bijvoorbeeld.”

En hoe maak je het thuis leuk voor de kinderen? ,,Ik ben erg van het knutselen. Gewoon heel veel knutselspullen geven en lekker laten knutselen. Verder zou ik het niet weten, ik vind het echt een hele moeilijke tijd.”

De Mijdrechtse Marleen van de Kraats stelt voor om zelf kabouterhuisjes te maken. ,,Je kunt zelf knutselen of een pakketje ophalen bij het NME-centrum De Woudreus voor 3 euro. Je kan wat je hebt geknutseld in de tuin zetten, zodat kinderen ernaar kunnen zoeken. Net zoiets als de berenjacht.”

Esther Klein organiseert creatieve workshops met het Goudse Handig hè! en is dan ook fan van knutselen. ,,Bijvoorbeeld wc-rolletjes omtoveren tot leuke poppetjes. Of knikkerbanen maken, dat is nu helemaal hot. Dan is het hartstikke gaaf om van kartonnen doosjes, wc-rolletjes, keukenrollen en dat soort dingen een baan te creëren om de knikkers overheen te laten gaan.”

Genoeg aanbod

Voor de mensen die liever in georganiseerd verband iets met hun kinderen doen is ook genoeg aanbod. De Goudse Schouwburg houdt bijvoorbeeld de online familievoorstelling ‘Zoet op zondag kids’ op 21 februari. In Ter Aar wordt op 23 februari een tafeltennis- en voetbaltoernooi georganiseerd. In Woerden houdt het Stadsmuseum voor kinderen van 8 tot 13 jaar een online workshop over de Woerdense schilder Leo Gestel.

Gamers worden ook niet vergeten. Sportstichting Zuidplas organiseert in samenwerking met House of Esports een online FIFA 21-toernooi voor iedereen van 13 jaar en ouder. De gemeenten Krimpenerwaard, Zuidplas, Alphen aan den Rijn en Nieuwegein doen mee, per gemeente kunnen 100 mensen meedoen, de beste zestien plaatsen zich voor de finale. Ook de Alphense Esports Game Arena organiseert samen met House of Esports een gametoernooi, van 20 tot en met 27 februari. Iedereen van 13 en ouder kan kiezen uit elf verschillende games.

Het team van E-sports Game Arena, waaronder v.l.n.r. Richard de Knegt, Youri van Baerveldt en Thomas Runhart, organiseert tijdens de avondklok een online gametoernooi.

Het team van E-sports Game Arena, waaronder v.l.n.r. Richard de Knegt, Youri van Baerveldt en Thomas Runhart, organiseert tijdens de avondklok een online gametoernooi. © Merel Klijzing

Het wordt volgende week ook mooi weer. Waar het vorige week hard vroor, wordt het volgens de voorspellingen tussen de 10 en 15 graden met een lekker zonnetje. Je kan dus prima gaan zwemmen. In Gouda is het Groenhovenbad halve dagen open, doordeweeks van 7.00 tot 12.00 uur en in het weekend van 8.00 en 12.00 uur. In Alphen is het buitenbad De Hoorn ook open.

Bron: AD

Comments are closed.