Feestjaar voor de kringloop van start

Feestjaar voor de kringloop van start

Het was 30 jaar geleden dat Alphen aan den Rijn deze mooie organisatie mocht verwelkomen. Het mag duidelijk zijn dat Stichting Kringloop Alphen niet heeft stilgezeten, want wat staat er nu een professionele organisatie op de kaart met een mooie missie!

Afgelopen periode zijn alle betrokken vrijwilligers en medewerkers persoonlijk geïnformeerd met een speciale jubileumkaart. Op deze kaart was de foto te zien die ook bij dit artikel staat van de ‘ludieke opening’ van hun eerste winkel in 1991. Ook zien we hier enkele vrijwilligers van de 17 bevlogen mensen die dit initiatief opgestart hebben. Met het trekken aan een schuifje op de jubileumkaart kwam een foto tevoorschijn die de twee kringloopwinkels tonen die we allemaal kennen: aan de Energieweg 13 in Alphen en aan de Rijndijk 53a in Hazerswoude-Rijndijk. Van zwart-wit naar kleur! Van een winkel van 42m2 naar een winkel van 2500 m2 totaal. Wat geeft dit het contrast mooi weer van waar de kringloop nu 30 jaar later staat.

Het 30-jarig bestaan gaan we uiteraard ook met onze klanten vieren. Directeur Martin van Keeken vertelt: “Alleen met elkaar hebben we dit kunnen bereiken! Wij zijn alle mensen dankbaar die ons goederen en kleding hebben gegund, maar ook de vele bezoekers van onze winkels in de afgelopen 30 jaar.

In de afgelopen 30 jaar heeft Stichting Kringloop Alphen hard gewerkt om haar doelstelling te bereiken: mensen en spullen de nieuwe kans en de waardering te geven die ze verdienen. Een belangrijk onderdeel daarvan is altijd het steunen van goede doelen geweest. De jubileumveiling op 4 september is een uitgelezen kans om tien van die goede doelen te steunen met een mooie bijdrage. Welke goede doelen dat zijn? Dat mogen de inwoners van Alphen aan den Rijn en omgeving zeggen! Ik roep dan ook iedereen op die een goed doel kent dat kans moet maken op een deel van de veilingopbrengst, naar één van onze vestigingen te komen om een goede doelen kaartje in te vullen, dit kan tot en met 10 mei 2021.”

Maar dat is niet het enige. Zaterdag 5 juni staat er een familiefeestdag voor het hele gezin op de planning van de kringloop. Beide feestdagen kun je alvast in je agenda noteren, want er zal voor iedereen iets feestelijks te beleven zijn!

 

Comments are closed.