Repair Café Bodegraven start op een nieuwe locatie

Repair Café Bodegraven start op een nieuwe locatie

Op vrijdag 17 september begint het Repair Café Bodegraven in het Huis van Alles in de Vromade.  Elke vrijdag tussen 13 en 16 uur kan iedereen binnen komen om alle kapotte spullen “die onder de arm kunnen worden meegenomen” te laten repareren. Samen zoeken wat er mis is en de oplossing vinden. Wel 70% van alle spullen worden gerepareerd door de deskundige vrijwilligers.


Teun van Mourik neemt, met de andere trouwe vrijwilligers uit de Nova Bioskoop van Jan Stolwijk, de organisatie over van Jan. Enthousiast vertelt hij “Het is zo’n leuke groep en we hebben er plezier in om de meest uiteenlopende apparaten, speelgoed, spullen weer werkend te krijgen. Wij gaan gewoon door.” De programmaraad van het Huis van Alles Vromade was het initiatief erg goed gezind. Er zijn snel goede afspraken gemaakt. Nu moeten de klanten de weg weer vinden.

 

Wil je meer weten over het idee en de opzet van een Repair Café, wil je vrijwilliger zijn? Kom kijken op de vrijdagmiddag in het Huis van Alles Vromade in Bodegraven. In Reeuwijk-Brug en in Waarder zijn ook actieve Repair Café’s. In Reeuwijk in het Huis van Alles/de bibliotheek (elke 2e en laatste zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur) en in Waarder in De Huiskamer van Waarder (elke 1e vrijdag van de maand tussen 14 en 16 uur).

Comments are closed.