Streetwise bij ONS

Streetwise bij ONS

Op 10 september j.l. verzorgde ANWB Streetwise een praktisch verkeerseducatieprogramma bij basisschool Oranje Nassau in Zwammerdam. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Oranje Nassau vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van leerlingen.

 

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

–       In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

 

–       Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

 

–       Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto en mogen zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het verkeer niet alleen afhankelijk bent van je gehoor. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.

 

–       Bij Trapvaardig oefenen de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Tevens wordt er ondervonden wat alcohol doet met je reactievermogen middels het dragen van zgn. drunk busters. De les werd in het leslokaal met een theoretische inleiding gestart.

 

Comments are closed.