Een kijkje achter de schermen in de keuken van de Derde Helft Hap

Woensdag, op verzoek van een vrijwillige kok van de Derde Helft Hap, mocht er even gegluurd worden in de keuken van De Zwanenburcht.

Toevallig binnengelopen tijdens hun theepauze maar het rook er al heerlijk.
Op het menu dit keer een maaltijdsoep, Haïtiaanse onafhankelijkheidssoep, je moet er maar opkomen.

Terwijl de prei in de stoomoven van de supermarkt gaar stond te worden werden in een andere ruimte verschillende ingrediënten toegevoegd aan de bouillon.

Voor wie nog niet weet wat de derde helft hap is. Wekelijks komen een aantal vrijwilligers bijeen in De Zwanenburcht om met elkaar een maaltijd te bereiden die voor vijf euro kan worden afgehaald bij de voetbalvereniging. De koks wisselen per week zodat ze niet iedere keer aan de beurt zijn.

Al trek gekregen? Komende woensdag staat bij De Derde Helft een preistamppot met in ketjap gemarineerde kip op het menu. Voor maandagmiddag bestellen, liefst eerder, en woensdag tussen 17.00 en 18.30 uur ophalen bij VVZwammerdam. U kunt bellen, sms-en of appen naar 0618207636.