Rijvaardigheidstest voor 50-plussers

Op donderdag 18 en vrijdag 19 november 2021 wordt in Alphen aan den Rijn weer de rijvaardigheidstest voor 50-plussers gehouden. Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen dan hun rijvaardigheid en verkeerskennis testen.

 Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert, in samenwerking met Regio Holland Rijnland en Rijschool Rijnland, deze rijvaardigheidsritten al ruim 25 jaar. Samen hechten we veel belang bij een goede verkeersveiligheid met als doel minder verkeersslachtoffers. Nu en in de toekomst.

Rijvaardigheidstest

Tijdens de rijvaardigheidstest komen alle onderdelen van het autorijden aan bod. Door mee te doen aan deze test, wordt uw rijvaardigheid getest via een rit in uw eigen auto met naast u een rijinstructeur. U moet dus met uw eigen auto komen. Daarnaast krijgt u een theoriegedeelte, een reactietest, een gehoortest en een gezichtsvermogenstest. U betaalt voor deze ochtend of middag €15 eigen bijdrage (contant). De overige kosten worden betaald door Gemeente Alphen aan den Rijn en Regio Holland Rijnland. Het meedoen aan de rijvaardigheidsritten heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs. Het gaat om een test, niet om een herexamen.

Wat neemt u mee?

  • rijbewijs
  • eigen auto
  • groene kaart

Waar en wanneer?

Datum: 18 en 19 november 2021

Tijd groep 1: van 9:00 uur tot 12:30 uur

Tijd groep 2: van 13:30 uur tot 17:00 uur

Locatie: Rijschool Rijnland, Schans 21, 2405 XX Alphen aan den Rijn

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar BROEMalphen@outlook.com of bel naar 06 -26 58 64 41. Geeft u hierbij aan of u een voorkeur heeft voor de ochtend of de middag.