Oude kerstbomen inzamelen

Oude kerstbomen inzamelen

Na het opruimen van de kerstversiering thuis, blijven er in de gemeente Alphen aan den Rijn ongeveer 10.000 kerstbomen over. In andere jaren haalde de gemeente de kerstbomen begin januari in de wijken en dorpen op. Vanwege de coronamaatregelen en de drukte die op deze locaties dan wordt verwacht, is ervoor gekozen om het dit jaar anders aan te pakken.

Inzamelpunten

U kunt vanaf 10 januari 2022 uw kerstboom zonder versieringen aanbieden waar normaal de rolcontainers worden aangeboden. Is er bij u in de omgeving geen aanbiedplaats voor rolcontainers? Dan kunt u uw kerstboom naast de ondergrondse container kwijt. Zorg er alstublieft voor dat uw oude kerstboom de inzameling van het andere afval niet in de weg staat. De gemeente haalt de kerstbomen van maandag 10 januari 2022 tot en met donderdag 14 januari 2022 op. De kerstbomen worden versnipperd en gebruikt als compost en worden ergens anders in de gemeente gebruikt om paden op te vullen.

Oude kerstbomen inzamelen

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 215
  • 2.290.389
  • 369.304