Zet je schrap voor Storm Eunice

Diverse weermodellen verwachten vrijdag een zeer zware storm boven Nederland. De verwachting is dat storm Eunice morgenmiddag vanaf 14.00 uur over Nederland raast. 

Het KNMI verwacht dat het morgen vanaf 14.00 uur gaat los barsten met zeer zware windstoten. Windkracht 9 of 10 is dan geen uitzondering. De storm trekt van het zuidwesten tot het noordoosten in een brede lijn over Nederland. Het hoogtepunt ligt rond 16.00 uur. Er kunnen uitschieters voorkomen van 120 tot 140 km/per uur.

STORM MELDEN

Ook in onze gemeente kan de storm voor veel schade veroorzaken. Wees goed voorbereid en bel alleen bij noodsituaties 112. Op het kaartje hieronder zie je alle telefoonnummers.

GGD

Vanwege de verwachte extreme stormsituatie sluiten de vaste test- en priklocaties in Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Lisse, Bergambacht, Nieuwveen en Nieuwerkerk aan den IJssel op vrijdag 18 februari vanaf 13.00 uur:  De GGD heeft dit besluit genomen met het oog op de veiligheid van bezoekers en medewerkers. We nemen contact op met iedereen die een test- of prikafspraak heeft staan op/vanaf 13.00 uur. Je kunt ook zelf bellen met ons regionale call center om je afspraak te verzetten 085  – 0782878

Voor onze pop-up locaties geldt dat we vrijdag 18 februari de gehele dag niet op pad gaan. Kijk op www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona voor meer informatie.

Op de vaccinatielocatie in Leiden (ECC)  én in sporthal De Dreef Waddinxveen zou ook de HPV vaccinatie voor jongeren worden gegeven. Deze HPV vaccinatie kan op een andere dag, locatie en tijd ingehaald worden. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. De eerstvolgende mogelijkheid in Leiden is maandag 21 februari tussen 16:30 – 19:00 uur en woensdag 16:30 – 19:00 uur. Voor Waddinxveen zijn verschillende locaties in de buurt. Alle mogelijke data, locaties en tijden staan op www.ggdhm.nl/hpv

Meer weten over de storm? Volg NoodweerBenelux op Facebook

 

 

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 156
  • 2.218.412
  • 351.554