Woningbouw impuls voor Zwammerdam, tekenen anterieure overeenkomst 123 woningen Zwammerdam

Op 22 februari jl. hebben wethouder van As namens de gemeente Alphen aan den Rijn en Sjuul Stappers directeur bij Verwelius Holding B.V. de handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst voor 123 woningen in Zwammerdam.

 

Het terrein was voorheen in gebruik met zorgwoningen voor cliënten van zorginstelling Ipse de Bruggen. Deze cliënten zijn verhuisd naar nieuwe woningen elders op het terrein van Ipse de Bruggen. Het is de bedoeling dat het landgoed Hooge Burch van Ipse de Bruggen en het dorp meer met elkaar verbonden worden. Hier is bij de gebiedsontwikkeling “De Verbinding Zwammerdam” dan ook rekening mee gehouden.

 

Koop- en huurwoningen in 2022

Verwelius Development B.V. heeft een plan ontwikkeld met koop- en huurwoningen voor diverse doelgroepen in de vorm van appartementen en eengezinswoningen. De 88 eengezinswoningen variëren in grootte en architectuur zodat de doorstroming in het dorp bevorderd wordt. De 35 appartementen, bestaande uit 2 en 3 kamerappartementen, zijn allemaal goed toegankelijk middels de lift en ruim van opzet. Het biedt kansen voor starters, kleine gezinnen en senioren.  In het plangebied komen 25% sociale-, en 10% middel dure huurwoningen. Vanuit de dorpsraad is veel input gegeven om het plan te optimaliseren en goed aan te laten sluiten bij de behoefte van diverse doelgroepen.

 

Verwelius is een familiebedrijf gevestigd in Huizen. Een landelijk werkende ontwikkelaar die in het verlengde hiervan ook bouwt, belegt, beheert en financiert.

 

Het ondertekenen van de anterieure overeenkomst betreft een mooie mijlpaal in een goede en constructieve samenwerking met partijen. De komende maanden werkt 4D Architecten het ontwerp verder uit, naar verwachting kunnen de eerste woningen in het 3e kwartaal 2022 gefaseerd in verkoop gaan en als alles meezit kan voor de kerst de eerste heipaal geheid worden.

 

Voor meer informatie over het project kunt u kijken op www.deverbindingzwammerdam.nl

 

Foto v.l.n.r. Sjuul Stappers, directeur Verwelius Holding B.V. en Gerard Van As, wethouder gemeente Alphen aan den Rijn

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 154
  • 2.218.410
  • 351.554