Grondwerk nieuw sorteercentrum PostNL van start gegaan

 

 

Op bedrijventerrein Steekerpoort l komt een nieuw sorteercentrum van PostNL. Onlangs is begonnen met het grondwerk voor deze nieuwe vestiging. 

In januari heeft de gemeente een bouwkavel op bedrijventerrein Steekerpoort l verkocht aan PostNL. Hier komt een sorteercentrum van 8.000 vierkante meter. Onlangs is een grondverzetbedrijf gestart met werkzaamheden op de locatie van deze nieuwe vestiging van PostNL. Wanneer de eerste paal de grond in wordt geslagen, is niet bekend. 

Duurzaamheid

Het nieuwe sorteercentrum wordt conform BREEAM-NL ‘excellent’ gebouwd. BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving en ‘excellent’ is één van de hoogste keurmerken. Om hieraan te voldoen is het project beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Het gebouw wordt dan ook onder meer voorzien van zonnepanelen, warmteterugwinning, ledverlichting en elektrische verwarming (gasloos). Daarbij bouwt PostNL ook een laadplein voor elektrische bestelauto’s en wil in de toekomst emissievrij bezorgen in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Bron: Alphens.nl

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 951
  • 2.285.491
  • 367.776