Expo De BeeldenTuin: ‘Kroon en andere juwelen’ (laatste weekend)

 

 

Vanaf 26 november t/m eind januari  opent het atelier van De BeeldenTuin haar schuifdeur voor een sprankelende opening van EEN WERKELIJK SCHITTERENDE EXPOSITIE

Schilderijen van Nancy Kroon en juwelen van Wil Kooper-Stoel.

U BENT van HARTE  WELKOM!!!!

Op zaterdag 3 december is Nancy Kroon hier aanwezig

Op zondag 4 december ontvangt Wil Kooper-Stoel U graag!

 

Nancy Kroon werd geboren in Rotterdam en studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag ( 2001 ). Zij maakt schilderijen op doek en papier en zegt over haar werk: “In mijn werk staat de mens centraal.

Gevoed door literatuur – waarbij een belangrijke bron de Griekse mythologie is – verwerkt zij verhalen waarin (oer)gevoelens en de tragiek van het leven een grote rol spelen. Melancholie, schoonheid, harmonie, beweging, troost, eenzaamheid, liefde, kracht; onderwerpen die ik in mijn werk wil laten zien. Alles in de wereld verandert constant. Deze universele gevoelens zijn altijd aanwezig in het menselijk bestaan.

Met het Griekse woord ‘Antropomorfos’, waar de woorden ‘mens’ ( anthropos) en ‘uiterlijk vorm’ (morphe) in verweven zijn, voelt zij zich in haar werk verbonden.

Wil Kooper-Stoel is in 1943 geboren in Zwolle. Zij volgde de opleiding Logopedie en Foniatrie in Utrecht. Naast het werk voor haar praktijk heeft ze altijd getekend en met klei gewerkt. Toen de kinderen uit huis waren, is zij alsnog naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht gegaan. Daar is zij in 2002 afgestudeerd met als hoofdvak schilderen. Na een tiental jaren actief bezig te zijn geweest op dit gebied is zij begonnen met het volgen van cursussen zilversmeden. Geleidelijk aan heeft ze een eigen stijl ontwikkeld , zowel qua vorm als qua materialen. De basis voor haar sieraden is zilver, maar het eindresultaat ontstaat hoofdzakelijk door ‘verrassende’ objecten die zij tegenkomt, zoals insecten, stenen en andere materialen, die zij er in verwerkt. Mede door deze ‘toevalsfactor’ zijn al haar sieraden unica en dus meestal niet reproduceerbaar. Wel maakt ze af en toe sieraden op verzoek.

De BeeldenTuin
Lindenhovestraat 2
2471 XK Zwammerdam
O
peningstijden:
Zaterdag en zondag:                    14:00 – 17:00 uur.
Of na telefonische afspraak.

www.debeeldentuin.com                                           

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 190
  • 2.290.364
  • 369.292