Reactie Ipse de Bruggen n.a.v. helikopter incident

Vandaag kwam Ipse de Bruggen met een  reactie op het helikopter incident

N.a.v. vragen die door het AD zijn gesteld m.b.t. tot de helikopter die boven het ter rein in Zwammerdam heeft gevlogen.

Client heeft de woning niet verlaten

Onze cliënt heeft de woning niet verlaten. Er is wel schade aangericht met een hamer aan de woonkamer en de inboedel. Er zijn geen andere cliënten bij betrokken geweest.

Onze cliënt is dus niet naar buiten gegaan of op de vlucht geweest. Wel heeft onze cliënt dreigend gedrag vertoond naar onze begeleiders. Omdat wij wel de veiligheid van onze medewerkers en andere cliënten waarborgen is de politie gebeld. Waarom de politie er voor heeft gekozen met een helikopter het gebied te verkennen is ons onbekend.

 

Onze zorginstelling en zorgtaak

Onze zorginstelling heeft cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Hierdoor vinden er wel eens incidenten plaats. Onze begeleiders worden hiervoor opgeleid. In deze situatie was er ook geen relatie met personeelstekort. Er waren voldoende begeleiders aanwezig die de cliënt goed kennen. Het incident ligt dus in de cliënt problematiek.

 

Communicatie met de omgeving

Communicatie met de omgeving vindt regelmatig plaats en wij staan buurtbewoners altijd te woord om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Ook hebben wij een contactpersoon die aansluit bij verschillende gesprekken met de belangvereniging en de gemeente.

 

Inclusieve samenleving

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Ook streven wij naar inclusiviteit in onze samenleving.

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 192
  • 2.290.366
  • 369.292