Gemeente Alphen waarschuwt voor phishingmails met betaallink

Gemeente Alphen waarschuwt voor phishingmails met betaallink

De gemeente Alphen aan den Rijn waarschuwt voor valse emails die worden verstuurd, waarbij het lijkt alsof deze van de gemeente afkomstig zijn. De zogeheten phishingmails bevatten een betaaloptie, waarmee criminelen geld proberen af te troggelen.

De mails worden verstuurd vanuit de naam Mijn0verheid Alphen aan den Rijn. ‘De gemeente Alphen aan den Rijn verstuurt nooit emails met daarin (meer…)

Menu november Derde Helft Hap

Menu november Derde Helft Hap

Het menu voor november in de nieuwe huisstijl (bedankt Luuk Boerman), het najaar is nu echt begonnen. Heb je nog nooit besteld, gewoon een keer proberen! Het mooie is hiermee steun je ook de lokale voetbalvereniging.

Bestellen voor maandag 12.00 uur

Afhalen op woensdag tussen 17.00 – 18.30 uur

 

(meer…)

Mooi en modern wonen in de gemeente Alphen a/d Rijn

Mooi en modern wonen in de gemeente Alphen a/d Rijn

Het leven is goed in Zwammerdam. Het fraaie dorp ademt rust uit en een mooiere plek om te wonen met ruimte en gezelligheid vind je bijna nergens in het Groene Hart. Hier, in het centrum van het dorp en op steenworp afstand van Bodegraven en Alphen aan den Rijn, verrijst De Verbinding. Een sfeervolle, duurzame en nieuwe (meer…)

Lekker Lang Zelfstandig ouder worden

Lekker Lang Zelfstandig ouder worden

Voorbereiden op een zelfstandige “oude dag”. Het lijkt soms nog zo ver weg. Toch is het verstandig om daar op tijd over na te denken. Of het nu gaat om verhuizen, verbouwen, hulp, vrijwilligerswerk, gezellige activiteiten of een cursus. Gemeente Alphen aan den Rijn helpt met inspirerende voorbeelden in de campagne Lekker Lang Zelfstandig. De inwoners uit de campagne gaan er bijvoorbeeld op uit, maken wonen makkelijker met handige elektronische oplossingen of zorgen dat ze financieel veilig zijn. Soms met een beetje hulp van anderen. (meer…)

Oefenrondes strooiroute

Oefenrondes strooiroute
Hoewel er 600 kilo strooizout klaar ligt op het terrein bij onze buitendienst en de buitentemperaturen nog boven nul blijven, rijden onze collega’s van de gladheidbestrijding op 27 en 28 oktober ‘zoutloos’ ongeveer 600 kilometer aan strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.
Door deze oefenrondes is de ploeg goed voorbereid als het echt nodig is. Er wordt zowel met de handstrooi- als de mechanische wagens gereden.
Elk jaar worden voorafgaand aan het nieuwe winterseizoen alle strooiroutes weer kritisch doorgenomen. Soms is het nodig de routes aan te passen, omdat bijvoorbeeld ons wegennet uitgebreid is.
Brugdekken, op- en afritten en specifieke locaties, de zogenaamde koude plekken, zijn locaties waar veelal de eerste acties plaatsvinden.
Volledige acties betreffen ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroute van de hulpdiensten, hoofdfietsroutes en op plekken waar veel mensen samenkomen. Op eigen terreinen of delen van wijken wordt niet gestrooid.
Voor een grafische weergave van de strooiroutes in onze gemeente, kunt u de digitale kaart met alle strooiroutes op hoofdwegen en fietspaden raadplegen: https://www.alphenaandenrijn.nl/…/Parkeren…/Strooiroutes

(meer…)

Hij loopt dwars door onze regio en is geliefd en gehaat: de Staande Mastroute

Hij loopt dwars door onze regio en is geliefd en gehaat: de Staande Mastroute

Vele schepen, zowel beroeps- als recreatievaart, maken dagelijks gebruik van de wateren die door de gemeente Alphen aan den Rijn lopen. De wateren zijn onderdeel van de zogenoemde Staande Mastroute, een doorgaande vaarroute die via Breskens, via Amsterdam en het IJsselmeer tot Delfzijl loopt. Geschikt voor zeil- en motorboten met een (meer…)

« Previous Entries