Dammenaartjes

Plaats hier uw advertentie of mededeling.
Deze wordt een maand lang geplaatst op zwammerdam.net

– Geef een duidelijke omschrijving
– Plaats een eventuele foto
– Geef een telefoonnummer en/of e-mailadres

De redactie is niet aansprakelijk voor geplaatste berichten

Afbeelding


Romeinse vondsten tussen de fietsers: archeologen in Zwammerdam tijdens de Hollandse Limes Classic

Op zaterdag 10 juli 2021 komt de Hollandse Limes Classic langs Zorginstelling Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Je fietst over belangrijk archeologisch erfgoed! Langs de Romeinse Limes, grens van het Romeinse rijk.
Tijdens deze Classic zetten de archeologen van het onderzoeks- en publieksproject ‘Romeinse vicus aan de Rijn’ hun onderzoekstent op, de Pop-up ArcheoHotspot, met een TENToonstelling over Zwammerdam in de Romeinse tijd en met vondsten van opgravingen van de vicus. Deze tent heeft al vaker naast Grand Café De Haven gestaan. Nu onderzoeken de archeologen Romeinse vondsten die in de 70-er jaren uit de Zwammerdamse bodem zijn gekomen, toen de Romeinse schepen, het fort en de vicus zijn opgegraven.
Deze vondsten komen uit de vicus, het kampdorp bij het fort waar familie van de soldaten, handelaren, ambachtslieden woonden en waar eettentjes, cafés en winkels moeten zijn geweest.
De vondsten worden ter plekke onderzocht door archeologen. Je kunt meehelpen met het onderzoeken, aardewerk bekijken, vasthouden, archeologen spreken. Zo kom je heel dicht bij het Romeinse verleden op deze plaats. Op zaterdag 10 juli staat de tent bij Grand Café De Haven-Nigrum. Ook kun je een speurtocht door de vicus doen! Je volgt de plekken waar Romeinse vondsten uit de grond zijn gekomen. Het is gratis en iedereen is welkom.

Waar:
Ipse de Bruggen
Spoorlaan 19 in Zwammerdam

Wanneer:
Za 10 juli: 9 – 16 u

Zie voor meer informatie: facebookpagina Romeinse vicus aan de Rijn. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, Gemeente Alphen aan den Rijn en door Ipse de Bruggen. Voor meer informatie over de Hollandse Limes Classic: https://hollandselimesclassic.nl/

Bedankt Zwammerdam, alle inwoners en viervoeters

Beste Dammenaars,

Ik ga na 14 jaar het dorp verlaten.
Ik wil het dorp en alle Dammenaars bedanken voor het fijne gevoel wat ik hier altijd heb gehad. Ik zal het dorp en ook mijn huis gaan missen, maar ik ga terug naar mijn geboortedorp en zo dichterbij, mijn moeder en familie wonen.
Vanaf morgen staat mijn huis te koop via Jacobi (https://www.jacobimakelaardij.nl) en vanaf donderdag op funda.nl. Maar voorlopig nog even van de zomer genieten in dit mooie, vriendelijke en fijne dorpje aan de Rijn. Het ga jullie allemaal goed!

Groeten,
Joyce, Fibi en Rood.
Van Brederodestraat 1.

Deurtje boot gevonden in de Oude Rijn

Gisteravond hebben wij in de Oude Rijn, tussen Alphen aan den Rijn en Zwammerdam dit deurtje gevonden. Het is vermoedelijk van een boot gevallen. Mail me als je dit deurtje mist.

kunstschrift

De Kunstschriften zijn bij een liefhebber terecht gekomen !

Wat aardig!!!!

Lieve leden van het Oranje Comitë ,

hartelijk dank voor de oranje bloemetjesplant die ik van jullie mocht ontvangen!
Zeer attent en daardoor voel ik me direct minder oud en invalide..

Vriendelijke groet,
Margreet Ooms – van Nunen.

Postzegels verloren?

Wij hebben op het Plein een aantal verdwaalde postzegels gevonden, waarschijnlijk uit een verzameling.

Bank pas gevonden

Beste bewoners,

Hebben een bankpas gevonden …Madelief ter Meer
Stuur mij een mail dan kan je de pas komen ophalen.
Met vriendelijke groet,
Marjan
marfre@ziggo.nl

Tijdelijke woonruimte

Zoek je een tijdelijke woonruimte voor een half jaar (april t/m september) Neem dan contact op met ons.

vermist

Wij kwamen er achter dat onze ZWAMMERDAMSE VLAG met vlaggenstok uit de houder aan ons huis is weggehaald. (hopelijk een geintje !)
We zouden het fijn vinden als alles weer wordt teruggebracht.
De vlag hangt al sinds CORONA uit solidariteit.
buitendorpstraat 44